Search for:

Disney+ krijgt er binnenkort weer een exclusieve serie bij, namelijk Diary of a Future President. In deze coming-of-age volgt de kijker de jonge 12-jarige Cubaans-Amerikaanse Elena (gespeeld door Tess Romero) die de droom heeft om de president van Amerika te worden.

De familiekomedie Diary of a Future President volgt het dagboek van de 12-jarige Elena doorheen haar schoolcarrière terwijl ze met de droom speelt om de president van de Verenigde Staten te worden.

De reeks werd geïnspireerd op de jeugd van bedenkster Ilana Peña. De eerste aflevering werd geregisseerd door Gina Rodriguez die we kennen als de regisseuse van Jane the Virgin. Rodriguez heeft trouwens ook een gastrol in de serie als volwassen Elena. Jonge Elena wordt gespeeld door Tess Romero, te zien in Blind Spot en Alternatino. De rol van de moeder van Elena wordt vertolkt door Selenis Leyva (Orange is the New Black).

“Ik hoop dat jonge meisjes zich vertegenwoordigd voelen door deze serie en dat het net zoveel voor hen betekent als voor mij,” zegt Tess Romero tegen Entertainment Weekly. “Het is uiterst belangrijk dat jonge meisjes vrouwelijke personages kunnen zien die op hen lijken, succesvol zijn en opgroeien om anderen te helpen, net zoals Elena. Vertegenwoordiging is cruciaal, niet alleen op televisie maar in alle media. Ik hoop dat Elena jonge meisjes kan inspireren en kan laten zien dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken.”

Seizoen 1 telt 10 afleveringen. Zoals het Disney+ betaamt, zal er terug elke week een nieuwe aflevering verschijnen. De eerste aflevering is vanaf 17 januari te bekijken.

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!