Search for:

De lancering van Disney Plus in België is nog maar enkele uren van ons verwijderd. We hebben er wat langer op moeten wachten, maar Disney maakt het goed door Belgische steden te voorzien van indrukwekkende street art.

Voor de campagne werden gerenommeerde Belgische street artists opgetrommeld. Er werden murals gemaakt van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Oftwel: alle entertainmentmerken die te zien zijn op Disney Plus. Alle werken kan je hieronder bewonderen.

Extra tip: het is vandaag de laatste dag om te genieten van de pre-order korting op Disney Plus.

Gent: The Marvel Hero Project

De mural in Gent vind je rechtover de universiteit. Kitsune Jolene maakte een werk over The Marvel Hero Project, een realityreeks die jongeren in de kijker zet die hun leven hebben gewijd aan onzelfzuchtige daden.

disney plus mural gent

Antwerpen: The Mandalorian

Toon Van Ishoven ging op de Leopoldplaats in Antwerpen aan de slag met een werk rond The Mandalorian. De serie uit het Star Wars universum volgt een premiejager in de rand van het sterrenstelsel.

Disney Plus mural antwerpen

Brussel: Disney Imagineering Story

De Nieuwe Graanmarkt in Brussel werd door Cee Pil voorzien van artwork geïnspireerd op Disney Imagineering Story. Die reeks focust zich op de zogenaamde ‘imagineers’ van Disney, oftwel de mensen die verantwoordelijk zijn voor de bouw van de twaalf pretparken.

Disney Plus mural brussel

Charleroi: Forky Asks a Question

De charismatische vork uit Toy Story 4 heeft zijn eigen muurschildering gekregen in Charleroi dankzij artiest Smok. De reeks Forky asks a Question bestaat uit een reeks shorts waarin Forky meer leert over bepaalde concepten van onze wereld.

disney plus mural charleroi forky

Luik: National Geographic

Tot slot heeft artiest Whoups in Luik National Geographic in de kijker gezet. De muurschildering toont de oceaan, die tevens het onderwerp is van tal van National Geographicprogramma’s op Disney Plus.

disney plus mural luik

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!