Search for:

Een petitie om de Splash Mountain in een nieuw jasje te steken in de strijd tegen racisme, is in zijn opzet geslaagd. Al was Disney al langer bezig met het project.

Hoe magisch Disney ook is, het bedrijf is ook niet perfect en slaat soms de bal mis. Het bedrijf heeft zelfs een vrij duister verleden. In 1946 lanceerde het bijvoorbeeld de film Song of the South, een film die in onze hedendaagse maatschappij gezien wordt als heel racistisch. De film krijgt namelijk heel wat kritiek om de stereotypische en racistische manier voorstelling van Afro-Amerikanen en het verheerlijken van het vooroorlogse Zuiden, aldus CNN. Disney doet goed zijn best om de film achter slot en grendel te houden, zo zal je de film bijvoorbeeld ook niet vinden op Disney Plus.

De petitie (die meer dan 20.000 keer ondertekend werd) wees Disney op deze problematiek en riep Disney op om de boomstamattractie in een nieuw jasje te steken, namelijk van The Princess and the Frog. De film gaat namelijk over Tiana, de eerste zwarte Disney-prinses.

Volgens Disney wordt er al een jaar gewerkt aan het nieuwe thema van de attractie. De attractie zou een muzikaal avontuur moeten worden, met onder andere de alligator Louis. Disney heeft nog geen datum gegeven waarop de nieuwe attractie zal verschijnen, maar ze melden dat Imagineers druk bezig zijn met het maken van een tijdlijn voor de ontwikkeling van de attractie. De Splash Mountain is te vinden in Disneyland Park te Anaheim, het Magic Kingdom park in Orlando en in Tokyo Disneyland.

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Avatar
Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!