Search for:

2019 was een enorm bewogen jaar voor Disney. Het bedrijf kocht 21st Century Fox, lanceerde hun eigen streamingdienst en bracht kleppers uit zoals Avengers: Endgame, Toy Story 4 en Frozen 2. Dit zijn de meest impactvolle momenten van Disney’s 2019:

[Maart] Captain Marvel verschijnt in de filmzalen

De nieuwste babe in het MCU komt aangestrand. Brie Larson, die vele hartjes veroverde, neemt de rol van Captain Marvel op zich. Een verhaal over een nieuwe heldin die, samen met de bestaande leden van het Avenger-team, Thanos zou neerhalen. Hoewel het toen de nieuwste film was in de reeks, speelde de film zich af voor de hele Marvel-serie. Buiten de introductie van Captain Marvel en waarom ze afwezig was tijdens de Infinity War, werden er ook een aantal mysteries ontrafeld over fanfavorite mother fuc Nick Fury.

[Maart] Disney rondt overname 21st Century Fox af

The Walt Disney Company werd in het afgelopen jaar nog een pak groter, want de overname van 21st Century Fox werd afgerond. Goedkoop was het uiteraard niet, want Disney moest er 63 miljard euro voor neertellen. Alle film- en televisieproducties van 21st Century Fox zijn nu in handen van Disney, maar Fox News bleef wel op eigen benen staan. De deal was vooral interessant met zicht op Disney+, aangezien Disney nu ook al die content van 21st Century Fox (waaronder The Simpsons) op hun eigen platform kan aanbieden.

[April] Avengers: Endgame wordt gelanceerd

De enige film die ik tweemaal in de cinema ben gaan kijken (in minder dan 24 uur tijd). En ja, hoe vaker je hem ziet, hoe beter hij wordt. Ik had er geen spijt van. De 10-jarige opbouw van de franchise kwam ten einde met Endgame. En hoe! Met 2,79 miljard dollar te verdienen is het de succesvolste film ooit. Gelukkig betekent dit niet het einde van Marvel. Eerder dit jaar werd Phase 4 aangekondigd en het belooft opnieuw een wilde rit te worden. Maar of ze de lat nóg hoger kunnen leggen, blijft een grote vraag.

[Mei] Live-action Aladdin-film met Will Smith verschijnt

In mei mochten we een live-action remake van de gelijknamige klassieker uit 1992 verwelkomen op het witte doek. Het meest opvallende aan de film is ongetwijfeld het feit dat Will Smith de rol van ‘Genie’ op zich neemt. Hij kreeg de lastige taak om Robin Williams zijn voice-acting van de originele Aladdin-film te evenaren en in die opzet slaagt hij prima. De meningen over de film bleven echter verdeeld, want volgens critici wordt er te vaak afgeweken van het originele verhaal en is Kenzari’s vertolking van Jafar ondermaats.

[Juni] De poppen gaan aan het dansen in Toy Story 4

Op 26 juni 2019 verscheen Toy Story 4 in onze Belgische zalen. De film is een rechtstreeks vervolg op Toy Story 3, met onze favoriete speelgoedpersonages die nu een gelukkig leven leiden bij Bonnie. De film richt zich vooral op Woody en Forky, die beiden op zoek zijn naar een invulling van hun leven. Zo richt Disney zich weer op de luchtige invulling van een heel herkenbaar en humanistisch thema.

[Juli] De koning van de jungle is terug in The Lion King

The Lion King verscheen oorspronkelijk in 1994, dus het werd tijd voor een remake. De plannen voor die remake lagen er al sinds 2016, toen de remake van The Jungle Book bewees dat er weldegelijk een markt is voor dergelijke wederoplevingen. Het budget van de film wordt geschat op 260 miljoen dollar, waardoor hij de geschiedenis ingaat als een van de duurste films ooit gemaakt. Een slimme investering, want The Lion King sprong naar de eerste plaats in de lijst van meest winstgevende animatiefilms en laat zo Frozen achter zich.

[November] Disney lanceert eigen streamingdienst Disney+

Toen Disney+ werd aangekondigd, was het enthousiasme voor de dienst ongekend. Door hun prijsstelling van 6,99 euro per maand, zijn ze namelijk goedkoper dan Netflix. Bovendien is er door de recente overnames van Disney genoeg te zien, want zowat alles van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic zijn te zien op de dienst. Voeg daar nog eens alle afleveringen van The Simpsons aan toe (dankzij de overname van 21st Century Fox) en je bent wel even zoet. Disney+ is reeds beschikbaar in Nederland, maar wij Belgen moeten nog wachten tot de eerste helft van 2020. Een exacte releasedatum ontbreekt echter nog.

[November] Frozen 2 trapt het kerstseizoen af

Hoe kan je kerst beter vieren dan met Frozen? Met Frozen 2! Nieuwe liedjes die helaas nooit kunnen tippen aan het niveau van Let It Go, maar met een dieper verhaal dat focust op de band tussen de twee zussen en die vertelt wat er überhaupt aan de hand is met onze queen of isolation, is Frozen 2 absoluut een must-watch. Hoewel het verhaal wat ingewikkelder, is blijft het een fantastisch spektakel om te zien, zowel voor jong als oud.

[December] Star Wars komt tot een slot met The Rise of Skywalker

Zoom! Zoom! Pew pew pew! Na het herrijzen van de Star Wars Saga komt deze trilogy ten einde. J.J. Abrams keert terug om de touwen over te nemen en de Star Wars saga tot een goed einde te brengen. Alleen is de mening daar verdeeld over. Zelf vond ik de film wat random. Bovendien moeten we ditmaal helaas zonder Carrie Fisher, hoewel ze nog een kleine rol heeft in de film.

In dit artikel

star wars the rise of skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker

Regisseur: J.J. Abrams

Productiemaatschappij: Lucasfilm / Bad Robot

Cast: Carrie Fisher / Mark Hamill / Adam Driver

Genre: Action / Adventure / Fantasy / Sci-Fi

Releasedatum: 18/12/2019

Koop dit item

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!