Search for:

Wie dacht dat Disney na een nieuwe trilogy, een eigen Star Wars pretpark en The Mandalorian wel even klaar is met Star Wars, heeft het mis. “We’re just getting started with Star Wars,” zei Disney CEO Bob Iger eerder nog. Toch willen ze er wel hun tijd voor nemen, want “less is more” en we weten allemaal wat massaproductie met de kwaliteit van een product doet.

In een aflevering van The Star Wars Show heeft Bob Iger zich uitgelaten over de plannen voor Star Wars. Het ziet ernaar uit dat hitseries zoals The Mandalorian niet langer beperkt zullen zijn tot onze smartphones, mogelijk komen ze ook naar het grote doek.

Ik zie het niet alleen als televisie, ik zie het als een uitbreiding van Star Wars-verhalen. Disney+ heeft ons de mogelijkheid gegeven om Star Wars naar de mensen te brengen op nieuwe manieren en nieuwe Star Wars naar de mensen te brengen. Het zijn niet dezelfde plaatsen of dezelfde personages. Kijk maar naar The Mandalorian. Natuurlijk wordt er veel gedeeld, maar er is ook een groot aandeel dat volledig fris is, en daar houd ik van.

Bob Iger

Ik houd van de mogelijkheid om echt agnostisch te kunnen zijn op gebied van het platform waar het voor wordt gemaakt. Zo kan het uiteindelijk zijn dat een televisieshow een film wordt en een film een televisieshow wordt. Ik maak hier geen aankondigingen, maar ik denk dat het belangrijk is dat we agnostisch zijn.

Bob Iger

Een kruising tussen televisieshows en films zou voor interessante verhoudingen kunnen zorgen. Beeld je bijvoorbeeld in dat de echte finale van The Mandalorian een film wordt in plaats van een rechtstreeks onderdeel van de serie.

Bob Iger meldt dat, alhoewel het einde van de Skywalker Saga nu in de zalen draait, er nog heel veel interessante mogelijkheden zijn. “Tussen nu en het moment dat de volgende film verschijnt, zullen we verhalen blijven vertellen, terwijl we op zoek gaan naar een nieuwe ervaring voor het grote scherm,” zegt Iger. “Er zijn heel wat mogelijkheden, er zijn heel wat gesprekken, er zijn heel wat getalenteerde mensen en ik vind dat heel spannend. In de tussentijd worden Star Wars-fans goed verwend volgens mij, met The Mandalorian, de prequel op Rogue One, Obi-Wan en de Clone Wars.”

Bron: Inside The Magic

In dit artikel

star wars the rise of skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker

Regisseur: J.J. Abrams

Productiemaatschappij: Lucasfilm / Bad Robot

Cast: Carrie Fisher / Mark Hamill / Adam Driver

Genre: Action / Adventure / Fantasy / Sci-Fi

Releasedatum: 18/12/2019

Koop dit item

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!