Search for:

Onward is een van dé hoogst geanticipeerde animatiefilms voor 2020. De film krijgt reeds ruim voor zijn release van 4 maart 2020 al bakken vol lof, maar komt nu ook minder positief in het nieuws. Pixar zou namelijk het design van het ‘eenhoornbusje’ uit Onward gestolen hebben van een Amerikaanse artieste.

Een artieste uit San Francisco klaagt Disney en Pixar aan, zo meldt The Wrap. Zij is namelijk de ontwerpster van de ‘Vanicorn‘, een busje dat ze eigenhandig een eenhoorn-tintje gaf. Het busje dat in de film Onward gebruikt wordt is volgens haar heel gelijkaardig, en dat is geen verrassing. Pixar en de artieste hebben namelijk een geschiedenis.

Sweet Cecily Daniher, de artieste achter het originele busje, werd in 2018 voor het eerst gecontacteerd door Pixar. De animatiestudio had namelijk interesse om het busje te gebruiken op een evenement, dus de beide partijen kwamen een bedrag overeen om het busje te kunnen gebruiken op het evenement tien dagen later.

Pas op 31 mei 2019 kwam de artieste achter het bestaan van Guinevere, het busje uit Onward dat wel verdacht veel op haar zogenaamde Vanicorn lijkt. Daniher trok naar Instagram om daar haar gal te spuwen. Ze laat weten dat ze enkele dagen later gecontacteerd werd door Kori Rae, de producer van Onward. De producer zou zich hebben verontschuldigd voor het feit dat de artieste niet op de hoogte werd gebracht van Pixar’s plannen. Op dat moment had de studio immers nog geen naam voor de film, waardoor ze haar ook geen geheimhoudingsverklaring konden laten ondertekenen.

Uit de reacties op haar Instagram-post lijkt echter dat ze niet veel bijstand krijgt van het grote publiek. Ze wordt er vooral op gewezen dat er een verschil is tussen ‘inspiratie en stelen’. Bovendien heeft Pixar gekozen voor een gevleugeld paard en geen eenhoorn. Toch zet Daniher verdere stappen en klaagt ze Disney en Pixar aan. Ze vraagt 25.000 dollar voor elke copyrightschending.

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!