Search for:

Een opening van Disneyland Parijs lijkt voorlopig nog niet om de hoek, maar Disney World bereidt zich voor op een grote heropening. Dat gaat natuurlijk niet zonder strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Walt Disney World (Florida) heeft een plan ingediend om hun parken terug te openen voor het grote publiek. Wanneer groen licht wordt gegeven vanuit de overheid, kan Disney effectief de parken terug openen, iets waar ze zich nu op voorbereiden. De heropening gebeurt in delen. Op 11 juli wordt het Magic Kingdom geopend, een van de vier attractieparken van het Disney World Resort, samen met Animal Kingdom, zo meldt Inside the Magic. Enkele dagen later, op 15 juli worden ook EPCOT en Hollywood Studios geopend.

Verplichte mondmaskers en temperatuurcontroles

Dat gebeurt natuurlijk met strikte richtlijnen en de nodige limitaties. Deze richtlijnen werken door Jim MacPhee, de Senior Vice President of Operations bij Walt Disney World, voorgesteld in een presentatie. Enkele maatregelen:

  • Mondmaskers zullen verplicht zijn voor alle gasten en castleden.
  • Er worden stations neergezet zodat gasten en de cast regelmatig hun handen kunnen wassen.
  • De capaciteit van het park wordt teruggeschroefd om de social distancing te respecteren, net zoals de capaciteit van restaurants, attracties, bussen, monorails en meer.
  • Er wordt vaker en uitgebreider schoongemaakt.
  • De temperatuur van gasten en cast wordt gecontroleerd aan de ingang via contactloze scanners.
  • Er zijn geen meet and greets met Disneyfiguren mogelijk. De Disneyfiguren zullen nog steeds rondlopen in het park, maar gasten zullen afstand moeten houden.
  • Geen makeover-mogelijkheden.
  • Er zijn geen vuurwerkshows of parades, aangezien er tijdens die shows een grote mensenmassa samenkomt.
  • De speelpleinen voor kinderen zullen niet worden geopend.
  • Kostuums voor castleden worden niet langer gedeeld.

Een volledig overzicht van alle maatregelen vind je op onderstaande screenshots uit de presentatie, bekomen via Inside The Magic.

disney world covid 19 presentation
Credit: ITM/Orlando Task Force
disney world covid 19 presentation
Credit: ITM/Orlando Task Force

Ondanks alle maatregelen, kijkt Disney ernaar uit om hun magie terug in het leven van hun gasten te brengen.

Zou jij in deze omstandigheden Disneyland willen bezoeken? Laat het weten in de comments!

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!