Search for:

De winter staat voor onze deur, net zoals de kerstperiode. Vele mensen kijken dan naar kerstklassiekers als Home Alone of zingen loeihard mee met Mariah Carey. Ik maak me klaar op een andere manier, mij vind je met kerstavond terug achter de tv met Frozen en Let It Go. Ondertussen ben ik ook de tweede film gaan kijken in de cinema. Zijn de songs even catchy? Wordt het net zo’n hedendaagse klassieker als zijn voorganger? Let’s find out.

De liedjes

Frozen 2 kan, net zoals zijn voorganger, gezien worden als een soort van animatie-musical. Net zoals iedereen op de planeet ken je vast wel het liedje ‘Let It Go’ dat werd gezongen door Demi Lovato. Deze keer is dé song van de film ‘Into The Unkown’. Deze heb ik nu op een loop staan tijdens het schrijven van deze review en heb ik dus ongetwijfeld 10 keer afgespeeld tegen het einde van dit artikel.

De versie die we nog heel vaak zullen mogen aanhoren op de radio is deze van Panic! At The Disco.

De song heeft mij alvast in zijn greep. Alleen denk ik dat ‘Let It Go’ toch de klassieker blijft van de franchise. Ik vrees ervoor dat ik niet zo hoog kan zingen als Idina Menzel doet in de fim versie ervan. Ach, who am I kidding? Net of ik ‘Let It Go‘ kan halen. Maar toch blijf ik het doen. Na wat oefenen zal het vast wel lukken!

Hoe dan ook blijf ik de filmversie de beste versie vinden van het lied.

Nog een shoutout naar mijn nummer 2 song van de film. Ik kon de filmversie niet vinden, maar als je de film hebt gezien is het wel grappig hoe gelijkaardig de muziekvideo van deze is.

Kort gezegd is de muziek fantastisch. Maar kan het ‘Let It Go’ tippen? Ik vrees van niet. Misschien moet ik nog een jaartje wachten om te zien of ‘Into the Unknown’ nog steeds even populair is.

Verhaal (zonder spoilers)

Het verhaal heeft een volledig andere weg ingeslagen. Deze keer gaat het over waar Elsa vandaan komt en hoe ze aan haar krachten komt. Ook wordt er erg gefocust op de relatie tussen de twee prinsessen, Anna en Elsa.

Waar komen Elsa haar krachten vandaan? Euhm… Wel… Ik ben er nog niet helemaal aan uit. Na de film vind ik dat het verhaal wat raar is en ik snap zelf nog niet volledig hoe Elsa bij de conclusie komt waar ze precies vandaan komt.

Ik wil niets spoilen over het verhaal zodat ook jij de volledige beleving kan hebben, maar voor mij was dit echter een minpuntje.

frozen 2

Animatie

Over de animaties valt helemaal niets slechts te zeggen. Er zit maar liefst zes jaar tussen Frozen en zijn opvolger en dat is zeker te zien aan de animatie. De scène in het water in Frozen 2 is eentje die uitblinkt aangezien het water zó echt lijkt.

Het is logisch dat de technologieën erop vooruit zijn gegaan in zes jaar tijd, dat is duidelijk ook te zien in Frozen 2. Veel meer details en zeker die waterscène die zo levensecht werd gebracht. In games zijn de water graphics ook iets waar de mensen veel aandacht aan besteden. Hoe echt ziet het water eruit? Rob van PlayStation Access is daar bijvoorbeeld een echte fan van. Eens vragen wat hij vindt van de water graphics in Frozen 2.

Conclusie

De tweede film heeft een diepgaander verhaal, maar ook een verhaal dat wat complexer is. Toch denk ik dat de eerste Frozen de film is die mijn hartje bevroren heeft. Dat wil uiteraard niet zeggen dat Frozen 2 een slechte film is. Het verhaal is wat vreemd, maar hoe dan ook is het een must-see die fantastisch geanimeerd is.

Hier is nog een video met een aantal leuke weetjes. Geen spoilers, maar het is wel aangeraden om eerst de film te kijken voor je deze video bekijkt.

In dit artikel

Frozen 2 poster

Frozen 2

Regisseur: Chris Buck / Jennifer Lee

Productiemaatschappij: Walt Disney Animation Studios / Walt Disney Pictures

Cast: Kristen Bell / Idina Menzel / Josh Gad

Genre: Animation / Adventure / Comedy

Releasedatum: 20/11/2019

Koop dit item

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Avatar
Author

Toen me als kind werd gevraagd wat ik wou zien, was mijn go-to antwoord steevast Toy Story, waardoor ik de film minstens vijftig keer heb gezien en de dialogen regel per regel kon opzeggen. Ik heb een hekel aan het vooroordeel dat animatiefilms enkel voor kinderen zijn, en bewonder Disney dan ook omwille van het feit dat ze hun films ook toegankelijk maken voor volwassenen. Missie geslaagd, want veel van mijn favoriete films zijn animatiefilms van Disney, zoals Frozen, Big Hero Six en Wreck-It Ralph.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!