Search for:

Laten we meteen beginnen met wat op te helderen. Disney’s nieuwe film Stargirl heeft absoluut niets te maken met het gelijknamige personage uit het DC Universe. In dit geval gaat het om een nieuwe Disney-film die exclusief te zien zal zijn op Disney+.

Het verhaal van Stargirl is niet nieuw, de film werd namelijk gebaseerd op het boek van Jerry Spinelli. Stargirl vertelt het verhaal van Leo Borlock (Graham Verchere) die gepest wordt op school. Hij meent dat de enige manier om school te overleven, is om onzichtbaar te worden. Dit doet hij door zich te kleden en te gedragen als de anderen en er niet te vaak bij stil te staan of hij op die manier wel écht gelukkig is.

Dat verandert echter volledig wanneer hij Stargirl Caraway (Grace VanderWaal) ontmoet, een excentrieke nieuwe studente die zich duidelijk niets aantrekt van de mening van anderen. Maar wat had je dan verwacht, van iemand die zichzelf Stargirl noemt. Haar eeuwige levensvreugde en charmes betoveren Leo en het duo groeit steeds meer naar elkaar toe.

“Figuring out who we are, is the one thing no one else can do for us,” luidt een quote uit de trailer. Stargirl wordt duidelijk weer een film met een sterke boodschap. De toon van de productie doet alvast denken aan Diary of a Future President, de serie die binnen enkele dagen ook exclusief te zien zal zijn op Disney+. Stargirl zal vanaf 13 maart te zien zijn op Disney’s streamingdienst.

In dit artikel

stargirl disney poster

Stargirl

Regisseur: Julia Hart

Productiemaatschappij: BCDF Pictures / Gotham Group / Hahnscape Entertainment

Cast: Giancarlo Esposito / Darby Stanchfield / Shelby Simmons

Genre: Comedy / Drama / Romance

Releasedatum: 13/03/2020

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!