Search for:

De oorspronkelijke lancering van Disney Plus verliep dan wel niet vlekkeloos, maar ondertussen heeft Disney een sterk momentum opgebouwd met hun nieuwe streamingdienst. Volgens onderzoek van Sensor Tower, werd de mobiele applicatie van Disney Plus reeds 40,9 miljoen keer gedownload.

De mobiele applicatie van Disney Plus werd op iOS en Android reeds 40,9 miljoen keer gedownload, zo blijkt uit onderzoek van Sensor Tower. Ter referentie, dat is zo ongeveer een kwart van het totaal aantal abonnees van Netflix. Het cijfer valt echter met een korrel zout te nemen, want het is niet omdat iemand de applicatie downloadt, dat er ook effectief een betalend abonnement wordt afgesloten. Disney Plus biedt namelijk ook een gratis proefperiode aan, dus wellicht wou een groot deel van deze groep even via deze proefperiode ontdekken of de hype rond de dienst al dan niet terecht is. Verder zullen er ook gebruikers zijn die wel een abonnement hebben, maar enkel kijken via hun smart tv, zonder de applicatie te downloaden op hun smartphone of tablet. Deze mensen vallen dan ook buiten dit getal.

disney plus sensortower.com
Bron: Sensor Tower

Toch blijkt dat Disney Plus het bedrijf geen windeieren legt. Volgens het onderzoek hebben gebruikers ongeveer 97,2 miljoen dollar gespendeerd via de mobiele applicatie. Disney heeft dus al behoorlijk goed verdiend aan abonnees die via de applicatie een maand- of jaarabonnement nemen.

Die inkomsten heeft het bedrijf broodnodig, want ze sparen kosten noch moeite voor de ontwikkeling exclusieve content. Volgens The Hollywood Reporter spendeert Disney zo’n 24 miljard doller aan hun aanbod. Een stuk meer dan Netflix (10 miljard dollar), Amazon Prime (8,6 miljard dollar) of Apple (1 miljard dollar). Met dat budget maken ze onder andere producties zoals de hitserie The Mandalorian en de aankomende exclusives Diary of a Future President en Stargirl.

The American Dream

De dienst is veruit het populairst in Amerika. Volgens het onderzoek zou 84% van de installaties en de uitgaven tijdens de eerste 60 dagen van de dienst afkomstig zijn uit Amerika. Dat Disney Plus enorm populair is in Amerika, is niets nieuws. Vorige maand bleek namelijk al dat Disney Plus de meest gebruikte zoekterm was in Google voor 2019. Verder is Disney Plus ook verkrijgbaar in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland. De dienst komt in het eerste of tweede kwartaal van 2020 ook naar België.

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!