Search for:

Het gebeurt niet vaak dat een Disneyfilm een leeftijdsrating krijgt waaruit blijkt dat de film niet voor kinderen is weggelegd. Toch heeft Mulan in Amerika een zeldzame PG-13 rating gekregen, wat betekent dat de film sequenties bevat die ongepast kunnen zijn voor kinderen onder 13 jaar.

Het MPAA (Motion Pictures Association of America) heeft Mulan een PG-13 rating gegeven. Concreet betekent dit dat ouders voorzichtig moeten zijn, aangezien de film sequenties bevat die ongepast kunnen zijn voor kinderen onder 13 jaar. Het is reeds sinds Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (2017) geleden dat een Disney-film een PG-13 rating kreeg. Extra opvallend: het is de eerste live-action remake van Disney met zo’n hoge leeftijdsrating.

In tegenstelling tot pakweg The Lion King of Bambi, wordt Mulan een live-action remake met een iets gewelddadiger thema. Mulan vertelt namelijk het verhaal van een vrouw die mee wil vechten tegen de invasie van de Hunnen. Tijdens de film zijn er dan ook tal van vechtscènes te zien.

Bezorgdheid voor box-office

Er wordt verwacht dat Mulan het moeilijk zal krijgen om indruk te maken op de box-office. Door de uitbraak van het Coronavirus in China, is het daar namelijk niet zo evident om iedereen samen in een cinemazaal te krijgen. Bovendien verschijnt de nieuwe Bond-film, No Time to Die, reeds vroeg in april.

Mulan komt op 25 maart naar de lokale filmzalen.

In dit artikel

Mulan poster

Mulan

Regisseur: Niki Caro

Productiemaatschappij: Walt Disney Pictures / Jason T. Reed Productions / Good Fear Content

Cast: Yifei Liu / Donnie Yen / Jet Li

Genre: Action / Adventure / Drama

Releasedatum: 25/03/2020

Koop dit item

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Avatar
Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!