Search for:

Pirates of the Caribbean is een alom geliefde franchise, maar zowat iedereen is het erover eens dat de kwaliteit van de films enkel gedaald is bij elke iteratie. Toch betekent dat niet dat we afscheid hoeven te nemen van de franchise, want Disney komt met een reboot. Een reboot waarin de rol van Jack Sparrow mogelijk vertolkt zal worden door Zac Efron.

In 2018 werd bekend dat er een reboot van Pirates of the Caribbean zit aan te komen. Voor het ontwikkelen van de reboot nam Disney onder andere Tedd Elliot en Craig Mazin in de arm. Tedd Elliot werkte mee aan het verhaal van de eerste vier Pirates-films. Craig Mazin verdiende recent nog zijn sporen met het script van Chernobyl. Oorspronkelijk zou het verhaal van de nieuwe film geschreven worden door de Deadpool-schrijvers, maar die lieten het project in februari 2019 links liggen.

Reboot, prequel of spinoff?

Gezien het succes van de Star Wars spinoff The Mandalorian, lijkt het zeker niet onrealistisch dat Disney gelijkaardige plannen heeft met Pirates of the Caribbean. Dat is ook precies wat de bronnen van wegotthiscovered.com hebben gemeld. Volgens hen komt Disney met een exclusieve prequel show voor Disney Plus. In die serie zouden we een jonge Jack Sparrow volgen die naar schatten jaagt over de hele wereld.

zac efron baywatch
Zac Efron in Baywatch

Kan Pirates zonder Johnny Depp?

Wie Pirates of the Caribbean zegt, zegt Johnny Depp als Jack Sparrow. Het ziet er echter naar uit dat we binnenkort afscheid moeten nemen van die gedachte, want bronnen melden dat Disney andere horizonten verkent. Ze zouden een aantal andere mogelijkheden verkennen om de rol van Jack Sparrow aan uit te besteden, waaronder High School Musical-ster Zac Efron. Het valt nog af te wachten hoe het publiek daarop gaat reageren, want Johnny Depp en en zijn iconische karakter zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Is een prequel serie de ideale manier om de franchise nieuw leven in te blazen?

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Avatar
Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!