Search for:

Update (23 maart om 12u50)

Disney heeft tegenover Disneyverse verklaard dat dit enkel betrekking heeft tot de Verenigde Staten. “De vervolgplannen voor Onward in België zijn gezien de omstandigheden nog niet duidelijk,” wordt gemeld.


Origineel bericht (20 maart om 14u45)

Onward was voor Disney-fans ongetwijfeld een van de hoogst geanticipeerde films van 2020, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Net wanneer de film uitkwam in de zalen, werden zowat alle filmzalen namelijk gesloten. De film maakte dus geen kans op een succesvolle release, maar Disney hoopt nu alsnog een positieve kanteling teweeg te brengen door de film digitaal te verkopen en uit te brengen op Disney Plus.

Het was behoorlijk zuur voor ondergetekende dat de lokale bioscoop zijn deuren sloot net op de dag waarop ik kaartjes gereserveerd had voor Onward. Kort daarna sloten ook de Nederlandse bioscopen hun deuren, dus er was geen enkele manier meer om Onward te zien. Zonde natuurlijk dat een film waar maandenlang met man en macht aan werd gewerkt, ten dode was opgeschreven.

Een ideale oplossing leek alvast om de film alvast digitaal te verkopen, zodat er toch nog wat inkomsten konden worden vergaard. Heel wat intelligente mensen stelden dat idee dan ook voor aan Disney.

En de Disneygoden hebben onze gebeden aanhoord, want vandaag kondigt Disney aan dat Onward in Amerika reeds vanaf vanavond digitaal wordt verkocht. Op 3 april komt de film ook naar de Amerikaanse versie van Disney Plus.

We hebben bij Disney nagevraagd naar hun plannen voor de uitrol in België en Nederland en zullen dit artikel bijwerken van zodra we meer informatie hebben. Het ziet er alvast naar uit dat we geen maanden meer hoeven te wachten op Onward!

Disney doet er dus alles aan om het leven van hun leden een stuk aangenamer te maken in deze ingewikkelde tijden. Eerder brachten ze bijvoorbeeld ook Frozen 2 vroegtijdig uit op Disney Plus.

In dit artikel

onward poster

Onward

Regisseur: Dan Scanlon

Productiemaatschappij: Walt Disney Animation Studios / Walt Disney Pictures

Cast: Tom Holland / Chris Pratt / Julia Louis-Dreyfus

Genre: Animation / Adventure

Releasedatum: 06/03/2020

Koop dit item

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!