Search for:

Denk er eens over na. In elk kinderleven komt er een moment dat het kind voor de laatste keer een sprookje voor het slapengaan te horen krijgt. Wat was jouw laatste verhaaltje voor het slapengaan? En op welke avond kreeg je het te horen?

Wellicht kan je het je niet meer herinneren, simpelweg omdat je toen niet wist dat het de laatste keer zou zijn dat je een verhaaltje voor het slapengaan te horen kreeg. Je had er geen zin meer in, je ouders kregen het druk, je ouders gingen een weekje op reis en achteraf dacht niemand nog aan het verhaaltje, … Best triestig, niet?

Vrees echter niet, want je bent nooit te oud om een verhaaltje te horen voor het slapengaan. Op Spotify is er namelijk een playlist te vinden waar klassieke Disney-verhalen worden voorgelezen. De vertelstem wordt afgewisseld met muziek, geluidseffecten en de stemmen uit de films. Niet alleen zijn de ingesproken verhalen ideaal voor het slapengaan, maar ook wanneer je even een verhaal wil opfrissen. Zo wordt Cars bijvoorbeeld samengevat in 20 minuten, net zoals Toy Story, Toy Story 2 en Toy Story 3 die elk rond de 16 minuten zweven. Kijk je binnenkort Toy Story 4 op Disney+, dan kan je via Spotify dus even het verhaal opfrissen.

Helaas moeten we echter ook een kanttekening maken. Het aanbod dat wij te zien krijgen (in België) is namelijk slechts een schim van het totale aanbod. Lang niet alle ‘tracks’ zijn namelijk beschikbaar in onze contreien, maar er zijn zeker nog meer dan genoeg klassiekers die het beluisteren waard zijn.

Met welk verhaal ga jij vanavond slapen?

Volg Disneyverse

Volg ons op sociale media en mis niets van de Disneymagie!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Disneyverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links).

Author

Als kind lagen de videocassettes van Bambi, Pinocchio en Dumbo altijd binnen handbereik. Gebiologeerd nam ik alle details in me op en elke keer liet ik me opnieuw betoveren. Disney’s filosofie, namelijk de blijvende levensverwondering, is iets dat ik nooit wil verliezen. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Disney de harde thema’s van het leven altijd hoopvol en luchtig kan voorstellen. Net zoals Disney geloof ik in de kracht van verhalen om het leven beter en mooier te maken. De magie volgt vanzelf.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!